Waarschuwing van brandweer: 5 belangrijke tips om een brand in je huis te vermijden

Posted on

Slechte bedrading is vaak een oorzaak dat kan leiden tot branden. Draadjes in een lamp die bros beginnen worden door oververhitting door bijvoorbeeld een te hoog watt-gehalte, kan brand veroorzaken.

Om het risico op brand te verminderen, laat dan geen lampen aan ’s nachts. Kies een lamp die voldoet aan het watt-gehalte en laat een lamp niet onnodig langer branden.

5. Brandalarm

Drie van de vijf doodsoorzaken van huisbranden komt doordat eigendommen vaak geen werkend brandalarm hebben. Bovendien moeten de brandalarmen regelmatig gecontroleerd worden om zeker te zijn dat ze werken. Test ze minstens een keer per maand door op de knop te drukken. Vervang brandalarmen om de 10 jaar.

Vervang batterijen elk jaar! Zorg ook dat je op elke verdieping een werkend brandalarm hebt, en in elke slaapkamer. Want de meeste branden gebeuren tussen 23 uur en 7 uur ’s morgens.

Gezien we de seizoenen naderen waarin we meer en meer licht zullen gebruiken (hetzij lampen, hetzij kaarsen) en ook meer huishoudtoestellen, moet iedereen deze tips weten. Zo kunnen we brandgevaar vermijden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *