Moeder denkt dat zoon oorontsteking heeft – dan zien de dokters zijn vingers en panikeren

Posted on

Het Australische echtpaar Josh Roberts en Katelyn Galea waren in de wolken afgelopen juli toen ze hun zoontje mochten verwelkomen op de wereld. Op het eerst leek alles goed te zijn. Archie was kerngezond en groeide dag na dag, net zoals elke andere jongen.

Maar toen Archie vijf maanden was, sloeg hun leven volledig om. Archie werd namelijk ernstig ziek.

Het begon allemaal met een gewone kinderziekte. In het ziekenhuis stelden de dokters vast dat Archie hoogstwaarschijnlijk een oorontsteking had. Ze zeiden dat het niets was om zich zorgen over te maken. Maar Archie’s ziekte verbeterde niet, het werd alleen maar erger.

Facebook/Josh Roberts

Eerst kleurden Archie’s lippen grijs, en daarna zijn vingers. Hij ontwikkelde een huiduitslag op zijn borst, en toen zijn ouders zagen wat er aan het gebeuren was, renden ze zo snel ze konden naar de wagen en brachten ze hun zoontje naar het ziekenhuis.

Volledig grijs geworden

Na een rit van 40 minuten, wat leek op een eeuwigheid, kwamen ze eindelijk toe. Archie was volledig grijs geworden en zijn ouders waren bang dat het al te laat zou zijn.

Facebook/Josh Roberts

Het bleek dat Archie mogelijks een fatale meningokokkeninfectie had opgelopen, een bacteriële ziekte die fataal kan zijn als ze niet behandeld wordt. Archie werd meteen gehospitaliseerd en aan een zuurstofmachine gelegd. Hij ontving een bloedtransfusie en werd behandeld met antibiotica.

Leven of dood

Eventjes zweefde de kleine Archie tussen leven of dood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *