Doodsbenauwde 7-jarige verschuilt zich voor overvallers – wanneer ze hem vinden zegt hij 1 woord en rennen ze weg

Posted on

Je kinderen aanleren wat ze moeten doen in noodsituaties is ontzettend belangrijk. Dat weet ook de moeder van de 7-jarige Carlos.

Op een dag braken drie inbrekers binnen in het huis van hun gezin en hielden ze de moeder en vader van Carlos gegijzeld.

Carlos wist echter precies wat hij moest doen, en hij wist het noodnummer waar hij naar moest telefoneren.

Hij haastte zich en nam zijn zusje bij de hand en liep naar de badkamer. Daar sloot hij de deur en belde hij de politie.

Gelukkig hadden de overvallers de kinderen niet opgemerkt.

Monique Patino, de telefoniste van de noodcentrale die de oproep beantwoorde, begreep meteen de ernst van de situatie toen de 7-jarige hoorde aan de andere kant van de lijn. En hoewel elke oproep moeilijk is, was dit echt iets zeer dringend.

Toen Monique de telefoon opnam, zei Carlos: “Ze komen, ze staan aan de deur, en ze hebben geweren en gaan schieten op mijn mama en papa. Kan je snel komen? Breng veel politieagenten mee!”

Youtube

Hoewel Monique geschrokken was, wou ze de situatie controleren, zoals ze getraind was. Ze vertelde aan Carlos dat de politie onderweg was, en dat hij onder geen enkele omstandigheid de oproep mag beëindigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *